عنوان
نقش علوم انسانی در فقه/ موضوع شناسی کار کیست؟
نویسنده
اصطلاحنامه
محل نشر
سایت شفقنا
تاریخ نشر
1398
زبان
فارسی
توضیح
شفقنا – ایکنا نوشت: استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه موضوعشناسی، وظیفه سازمانی فقیه نیست و باید به عرف و علوم انسانی واگذار شود تاکید کرد: هستی و نیستی فقه در گرو تعیین تکلیف رابطه با علوم انسانی است، زیرا اگر تضادی میان ارزشها با زندگی پیدا شود افراد کمی هستند که ارزشها را نگه دارند.
حجتالاسلام والمسلمین داود فیرحی، استاد دانشگاه، شامگاه پنجشنبه در نشست علمی «ظرفیتها و چالشهای اندیشه دینی در حوزه نظریهپردازی» در مؤسسه فهیم گفت: نظریهپردازی علاوه بر اینکه ایجاد طرح جدید است تلاش برای شناسایی طرح قدیم هم هست زیرا تا سامانه قدیمی به درستی شناخته نشده باشد طرح جدید هم بی معناست به همین دلیل نظریهپردازان موفق کاوشگران موفق در نظریات قدیم هستند و از کمی امکانات آن ها راهی به عرصه جدید باز میکنند.
وی با بیان اینکه فقه امکانات و ظرفیت زیادی در بحث حکمرانی دارد بیان کرد: از جمله امکانات این دانش آن است که تنها دانش عملی مسلمین و قرینه حکمت عملی یونان و دانشهای عملی جدید در کشورهای دیگر است؛ فقه دو کار مهم را انجام میدهد یکی اینکه اجازه نمی دهد مسلمان دچار پوچی شود زیرا ارجاع زندگی او را به نص میدهد همچنین سابقه طولانی ۱۴۰۰ ساله دارد بنابراین با سنجش موفقیتها و شکست ها در مجموع تجربه ارزندهای دارد. قواعد خوبی تولید کرده و روش شناسی نسبتا مشخصی دارد.