عنوان
فقه پول، تقریرات درس آیت الله محمدتقی شهیدی (به عنوان مشابه لینک شده است)
نویسنده
محل نشر
قم
تاریخ نشر
1401
مشخصات ظاهری
267 ص.
شابک
۹۷۸۶۲۲۵۶۷۷۷۴۶
زبان
فارسی
توضیح
یادداشت: چاپ سوم.
یادداشت: کتابنامه.
یادداشت: نمایه.
مندرجات: ج.۱.ماهیت پول،ضمان کاهش ارزش پول، خمس تورم...
موضوع: پول(فقه)
موضوع: Money (Islamic law)
موضوع: پول -- جنبههای مذهبی -- اسلام
موضوع: Money -- Religious aspects -- Islam
موضوع: اسلام و اقتصاد
موضوع: Islam -- Economic aspects
شناسه افزوده: شهیدی، محمدتقی، ۱۳۳۹-
شناسه افزوده: مرکز مدیریت حوزههای علمیه. انتشارات
رده بندی کنگره: BP۱۹۸/۶
از همان زمان های بسیار گذشته آدمیان برای داد و ستد کالا ها نیاز به واحدی برای اندازه گیری میزان و مقدار ارزش کالا ها و مقدار داد و ستد بودند که به این صورت پول و واحد های اندازه گیری آن شکل گرفت.
پول رایج ترین واسطه دادوستد وسیله مبادله، معبار سنجش ارزش، ذخیره ارزش و وسیله پرداخت تعهدات می باشد. در جوامع ابتدایی به جای استفاده از پول در معاملات به صورت کالای مصرفی در دادوستد کالا به کالا انجام می گرفت. پس پول همان وسیله مبادله قانونی درهر کشوری می باشد.
در متون اسلامی نیز در منابع مختلفی از واژه هایی مثل درهم و دینار و.. به مفهوم پول اشاره شده است و حتی در قران نیز به صورت واژه ورق به کار رفته است.
همین پول نیز موضوع برخی از احکام فقهی و حقوقی است که فقیه بدون شناخت ماهیت امروزی آن نمیتواند درباره اش حکمی صادر کند، پس فقه برای دستیابی به حکم صحیح هر پدیده ای نخست آن را به طور کامل بشناسد و پول نیز با توجه به این که در طول قرون دستخوش تغیراتی عدیده ای شده است بالتبع احکام آن نیز مورد تغیراتی قرار گرفته است.
در این بین کتاب "فقه پول" از سری کتاب های تقریرات درس آیت الله محمد تقی شهیدی توسط انتشارات مرکز مدیریت به چاپ رسیده است تا مسائلی همچون ماهیت پول، خمس تورم، زکات پول و... را از دید متون اسلامی مورد بررسی قرار دهد.