عنوان
اقسام پرداخت کننده در بازی های رایانه ای با تطبیق بر ادله قمار
پدیدآورسازمانی
دفتر مطالعات اسلامی پژوهشگاه فضای مجازی
محل نشر
قم
اندازه
40M
زبان
فارسی
یادداشت
در این نشست حجت الاسلام درخشان دوست کارشناس مرکز دانش بازی های رایانه ای به ارائه مباحث پرداخت. ایشان ابتدا بازی های رایانه ای را تعریف کرده و ارکان آن را تبیین نمود و بازی ها را به اعتبار تعاملی بودن به دو بخش مالی و غیر مالی تقسیم کرد.
وی در تعریف قمار اظهار داشت: قمار عبارت است از بازی مبالغه ای (برنده داشتن) و مراهنه ای (هر دوطرف چیزی را وسط می گذارند)
کارشناس مرکز دانش بازی های رایانه ای به دلیل شرط بودن مراهنه در قمار، ابتدا به انواع پرداخت کننده ها اشاره کرده و سپس آن ها را به سه قسم «کاربر»، «سازنده بازی» و «هوش مصنوعی از پیش برنامه ریزی شده» تقسیم کرد. در این تقسیم بندی برای هر کدام فرض هایی تصور شد که به این شرح است:
1. کاربران رهن بگذارند و برنده مبلغ را ببرد؛ مثل بازی soccer star.
2. یک نفر رهن بگذارد و برنده آن را ببرد. ممکن است کسی رهن گذاشته برنده یا بازنده باشد؛ مثل مبارزه طلبی در بازی کلش آو کلنز.
3. شخص ثالث رهن بگذارد و برنده آن را ببرد؛ مثل جنگ قبیله ها در بازی کلش آو کلنز
در نهایت ایشان جمع بندی خود را اینگونه بیان نمود: فقط در حالت اول قابلیت قمار شدن وجود دارد که حتی ممکن است طرفین بازیکن حقیقی نباشند و یکی از طرفین با ربات های برنامه نویسی شده بازی کند که به نوعی نماینده الکترونیکی بازی ساز است.
حجت الاسلام درخشان دوست در پایان به کارکرد این مسئله برای دو گروه بازی ساز و مصرف کننده بازی اشاره کرده و توجه به این مسائل را برای متشرعین لازم دانست.