عنوان
بلاکچین: بخش دوم
پدیدآورسازمانی
دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
محل نشر
دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
نویسنده
تاریخ نشر
1399/07/01
اندازه
18M
زبان
فارسی
یادداشت
حجت الاسلام انبیائی در نشست نقد فیلم تعالی اظهار داشتند: گاهی بعضی از فیلم هایی که در ژانر تخیلی ساخته می شوند باعث حرکت نمی شوند و نتیجه ای در بر ندارند. اینگونه فیلم ها صرفا سرگرم کننده است؛ مثل فیلم های «آلیس در سرزمین عجایب» و «آناکارنینا». اما تعدادی دیگر از فیلم های این ژانر، داستان علمی (science fiction) هستند و در آن یک تفکر را پرورش می دهند. مثل فیلم تعال«ی».
اکثر فیلم هایی که ما گمان میکنیم صرفا تخیلی و برای سرگرمی اند، در واقع علمی تخیلی هستند مانند فیلم «بتمن آغاز میکند»، «شوالیه تاریکی»، «مرد عنکبوتی» که برای تمام این فیلم ها فکر شده و پشتوانه علمی دارند؛ مثلا در فیلم مرد عنکبوتی دنبال ساخت دستکشی هستند که بتوان به راحتی با آن از دیوار بالا رفت.
این استاد حوزه در ادامه بیان کردند که: جنبه ی دوم اهمیت این فیلم ها این است که این تخیل ها دیر یا زود در آینده محقق خواهد شد مثل رویای پرواز انسان که قرن ها یک تخیل بود. این فیلم ها علاوه بر تفکر، فلسفه و فکری که پشت آن خوابیده سرشار از هنر و ظرایف جذاب است که ما در قم نیاز به پرورش جنبه هنری داریم.
دکتر انبیائی در ادامه تعریف هایی از هوش مصنوعی ارائه دادند و بیان کردند که هوش مصنوعی کامل آن است که بتواند درک کند و خودش را ارتقا بدهد؛ این معنا توانسته در فیلم «تعالی» نمود پیدا کند. در این فیلم علاوه بر پرداختن به یک سری فرضیات و نظریات توانسته برخی معتقدات از مکاتب فلسفی را هم ارائه دهد که از جمله آن ها بخشی از فیلم است که به شکل بودایی ها خاکستر ویل کستر را در آب می ریزند که به معنای تناسخ است. در ادامه فیلم، آقای کستر به صورت هوش مصنوعی باز می گردد.